Inbrekers aangehouden na herkenning op camerabeelden

zaterdag 29 oktober 2016

Veendam - Het Groningse woninginbraken-team van de politie heeft op woensdag 26 oktober een 36-jarige man en een 42-jarige man, beiden uit Veendam, aangehouden voor een woninginbraak in Veendam. Dit was het resultaat na samenwerking tussen de politie en burgers.

Er werd aangifte gedaan van een woninginbraak in nacht van zondag 21 op maandag 22 augustus 2016 in een woning aan de Eems. Bij deze inbraak was de gehele woning doorzocht en zijn verschillende spullen door de inbrekers meegenomen. In de woning was door de bewoners een bewakingscamera geplaatst. Op de beelden van deze camera waren de verdachten vastgelegd.

 

Nadat de beelden beschikbaar waren zijn deze eerst intern binnen de politie getoond. De verdachten werd niet herkend door agenten. Daarna zijn de beelden, na overleg met het Openbaar Ministerie (OM), geplaatst op politie.nl om deze zaak met behulp van het publiek op te lossen. Dankzij het plaatsen van dit bericht via verschillende media hebben wij ruim 20 tips binnen gekregen van burgers. Door deze tips konden beide verdachten worden aanhouden. 

De verdachten werden na overleg met het OM vrijdagavond 28 oktober weer in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. 

Het doorgeven van informatie die de politie kan helpen bij het werken aan een veiliger Nederland kan altijd op verschillende manieren:

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veendam | 112 alarmeringen Veendam | Goedkoop Tanken in Veendam | Supermarkten in Veendam | Weerbericht Veendam